Ons Team

Adem en Stem wordt geleid door Carry De Clercq. Samen met Helge Vos geeft zij stemtherapie en uitspraakcoaching. Adem en Stem zijn verweven met het lichaam, dus is een holistische aanpak noodzakelijk. Indien nodig, verwijzen Carry en Helge u dan ook door naar één van de andere specialisten in de praktijk: een intonatiedeskundige, ontspanningstherapeute, osteopate , psychotherapeute en diëtiste.

Hieronder vindt u meer gegevens over alle therapeuten en onze andere teamleden.

Carry De Clercq – Stemtherapie en Uitspraakcoaching

Carry De Clercq is van opleiding logopediste. Ze werkt al 38 jaar uitsluitend rond ademhaling en stemgebruik. Sinds 1980 heeft Carry haar eigen praktijk met als specialisatie preventie en behandeling bij stemproblemen en correctie van uitspraak bij beroepssprekers. Ze geeft les aan o.a. aan het Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen, Studio Herman Teirlinck en Fontys Hogeschool Tilburg. Carry heeft twee boeken geschreven:  Als je veel moet praten en Wat je mond moet doen als je niet praat. Ze werkt momenteel aan een derde boek over ademritmisch spreken.

Helge Vos – Stemtherapie en Uitspraakcoaching

Helge Vos (1987) gradueerde in 2008 in de Logopedie en Audiologie aan de Lessius Hogeschool te Antwerpen. In 2012 behaalde ze haar diploma als Leraar aan het Technicum Noord Antwerpen en in 2014 gradueerde zij als Stemtherapeute aan de Hogeschool Utrecht. Ze behaalde haar diploma’s telkens met grote onderscheiding. Nadien heeft ze verschillende bijscholingen gevolgd en zich zo gaandeweg gespecialiseerd in de preventie en behandeling van stemproblemen.

Sinds 2008 werkt ze met bezieling op DVS (Nu Adem en Stem) waar ze professionele sprekers (in opleiding) begeleidt in het trainen en vormen van stem- en spreekgedrag (voornamelijk binnen de Podiumkunstensector en het Onderwijs). Daarnaast coacht ze ook kinderen met stemproblemen en mensen met CVS, Fibromyalgie en (latente) Hyperventilatie. In 2010 doceerde ze Fonetica, Eutonie en Stemvorming aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen aan de studenten Toneel. Tot op heden begeleidt ze studenten van het Koninklijk Conservatorium (Woord, Toneel, Kleinkunst), de kunsthumaniora (Musical, Woordkunst, Drama, Muziek, Kleinkunst), School of Arts (Drama, Regie), Karel de Grote-Hogeschool (Lerarenopleiding), AP Hogeschool (Lerarenopleiding, Journalistiekopleiding), Universiteit Antwerpen (Toegepaste Taalkunde, Letteren en Wijsbegeerte) en Thomas More (Logopedieopleiding).

Sofie Van Parijs – Diëtiste

Een evenwicht vinden in je dagelijkse levensstijl is niet altijd even simpel, daarom helpt Sofie je met plezier verder om je zo op het rechte pad te zetten. Als diëtiste vindt ze het belangrijk om voor elke persoon een gepersonaliseerde begeleiding te voorzien. Ze zal je ondersteuning bieden bij het opstarten en in stand houden van de voor jou best gepaste gezonde levensstijl. Info en boekingen via www.dietistevanparijssofie.com

Hilde Verhaegen – Ontspanningstherapeut

Hilde’s praktijk Geraakt door Aanraking is een praktijk voor ont-spanning, ont-moeten, loslaatmomenten en (opnieuw) verbondenheid voelen met je hele lichaam. De weldadige invloed van haar behandelingen werkt bij klachten als hyperventilatie, slapeloosheid, burn-out, stijfheid, arthrose, hoofdpijn en bij rug-en nekspanningen. Info en boekingen via www.hildeverhaegen.be.

Francine Bodderez – Administratie

Onze rots in de branding!

Marie Schoovaerts – Communicatie

Marie verzorgt onze Facebook-pagina, website en nieuwsbrieven.

Els Hauser – Psychotherapeute

Carla De Mul – Osteopate