Wat je mond moet doen als je niet praat

Wil je dit boek graag kopen? Stort dan €21,5 op BE21 4097 5762 4103  met vermelding van je naam en adres. Van zodra we het geld ontvangen, sturen we je het boek op.

Herken verkeerde mondgewoonten

Merk je dat je kind vaak met de mond open zit? Of dat het vaak verkouden is? Of niet zo duidelijk praat? Hoor je je partner ‘s nachts knarsetanden of bijt hij op zijn tanden als het moeilijk wordt? Wil je de ene een beugel en de andere een vals gebit besparen? Leer dan de verkeerde mondgewoonten kennen. Ze kunnen leiden tot problemen zoals lispelen, mompelen, het dragen van een beugel, chronische hoofdpijn, rugpijn of zelfs een doorgezakt gelaat. Dit zijn niet alleen vervelende fysieke kwalen, ze kunnen ook heel erg bepalen welke indruk je maakt op anderen.

Wat doet je mond als je praat?

Het is evident dat je mond iets doet als je praat. Je maakt dan bewegingen met je lippen en tong om klanken te maken. Maar het is minder geweten dat je mond ook dingen doet als je niet praat. En het is al helemaal onbekend dat hierbij ook dingen fout kunnen gaan. Zo is het mogelijk dat je dag en nacht door je mond ademt in plaats van door je neus. Hierdoor kunnen je tanden verkeerd groeien en kan je gezicht uitdrukkingsloos worden. Dat het ene met het andere te maken heeft, weet haast niemand.

Gezonde mondgewoontes

Vermijd dure medische behandelingen en vervelende beugels: met gezonde mondgewoonten kan er heel veel voorkomen of rechtgezet worden. Dit boek leert je foute mondgewoonten te herkennen, zodat je ze het liefst van al kan voorkomen bij je eigen of andermans kinderen. Er staan ook tips in over hoe je bestaande problemen bij jezelf of anderen kan aanpakken.