Over Ons

Adem en Stem focust op twee pijlers: stemtherapie en uitspraakcoaching, gegeven door therapeuten Carry De Clercq en Helge Vos. Stemtherapie, soms ook revalidatie genoemd, focust op het herstellen van de  “natuurlijke adem-stem reflex”, waarmee elke baby geboren wordt, om zo fysieke en mentale klachten te doen verdwijnen bij volwassenen. Uitspraakcoaching is bedoeld voor mensen die hun stem al goed gebruiken, maar nog beter willen presteren, zoals professionele sprekers.

Stemtherapie:

Elke baby wordt geboren met de “natuurlijke adem-stem reflex”. Dit wil zeggen dat elke baby zijn of haar stem op de juiste manier gebruikt en combineert met een lage buikademhaling. Helaas verliezen de meeste mensen deze reflex rond de leeftijd van zes jaar, met vele problemen tot gevolg, zowel fysiek als mentaal.

Fysieke problemen kunnen omvatten:

Ademhalingsproblemen, hyperventilatie, stemproblemen, heesheid, keelpijn, naar adem happen, moet zijn van te spreken, nekpijn, hoofdpijn, algemene vermoeidheid, pijn aan het kaakgewricht, etc.

Mentale problemen kunnen omvatten:

Nerveus zijn tijdens het spreken, gebrek aan zelfvertrouwen bij het spreken, verkeerd overkomen bij anderen door een verkeerd stemgebruik (bv. irritant overkomen door een hoge spreekstem).

Met de juiste stemtherapie kan deze adem-stem reflex hersteld worden en deze problemen kunnen verminderen en zelfs verdwijnen.

Uitspraakcoaching:

Adem en Stem biedt uitspraakcoaching aan voor mensen die hun stem professioneel (willen) gebruiken. Mensen die geen stemproblemen hebben, en (nog) beter willen presteren. We denken aan: presentaties op het werk, les geven, commentatoren, voorbereiding op tests voor radio en tv, luider leren spreken, beter leren zingen & klaarstomen voor toelatingsexamens en stemtests.

Alle informatie om één van onze therapeuten te boeken staat bij contact.